Павлоград відвідав міністр (ФОТО)

1837

Павлоград відвідав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він поспілкувався як з керівництвом міста, так і особисто відвідав деякі медзаклади міста і районну лікарню.

Міністру розповіли про хід реформи у Павлограді. Адже реформа принесла багато позитивного — електронний запис до лікаря, електронні рецепти і лікарняні, нова система фінансування від Національної служби здоров’я України.

З початку війни у Павлограді пролікували багато військових і цивільних людей, які постраждали внаслідок війни. Також Павлоград прийняв кілька лікувальних закладів, які евакуювали з більш небезпечних регіонів. Він знаходиться на шляху з фронту до лікарень Дніпра, тож часто приймає поранених. Крім цього, рік у Павлограді народжується 1200-1300 немовлят, маленьких нових мешканців регіону.

До міністра звернулися з нагальними потребами міста: будівництва нового приміщення для амбулаторії на сел. Хімзавод, капремонт будівлі пологового відділення і апарат МРТ. Віктор Ляшко рекомендував подавати проєкти ремонтів на міжнародну платформу United24, де залучаються кошти з усього світу на підтримку України.

В ході візиту міністр відвідав:

  • Павлоградську лікарню інтенсивного лікування, де оглянув приймально-діагностичне та реанімаційне відділення, в яких нещодавно закінчені ремонтні роботи та встановлено нове медичне сучасне обладнання.
  • Амбулаторію загальної практики сімейної медицини № 8, де ознайомився з ходом ремонтних робіт, які виконуються в рамках співпраці з Українським Фондом Соціальних Інвестицій.
  • Центральну районну лікарню Вербківської сільської ради
  • Павлоградську міську лікарню № 1, де оглянув хід ремонтних робіт клініко-діагностичного та дитячого відділень.

Під час відвідування лікарень міністр спілкувався з медичним персоналом та пацієнтами.